وب سایت سفارت ایران در پاریس مدتی است در صفحه اصلی خود لینکی را تحت عنوان» گزارش فیگارو در باره تخت جمشید» قرار داده است که در واقع ترجمه ای است از مشاهدات نویسنده ضمیمه هفتگی این روزنامه فرانسوی در تخت جمشید.
اما به نظر می رسد یا مسوولان وب سایت خودشان یک بار هم این مطلب را نخوانده اند یا شیطنت مترجم یا مسوول این صفحه باعث شده است که مطلبی این چنین در وب سایت رسمی وابسته به وزارت خانه ایران مدتها جا خوش کند.
در این مطلب نویسنده نه تنها بارها از محمدرضا شاه پهلوی تمجید می کند، بلکه به آیت الله خامنه ای، رهبر کنونی ایران هم متلک می اندازد. از آن جالبتر این که نظرات پای این مطلب در فیگارو هم ترجمه شده اند و در این نظرات می بینیم که از «حکومت اسلامگراها» بر ایران انتقاد شده است و یک نفر آرزو می کند که با تغییر رژیم در ایران، سفر به این کشور ممکن شود.
قسمتهایی از این مقاله که در وب سایت سفارت ایران منتشر شده است در زیر می آید اما برای خواندن متن کامل آن می توانید بر روی این لینک کلیک کنید. هر چند ممکن است این فایل به زودی از سرور سفارت ایران برداشته شود. در این صورت از این لینک جایگزین استفاده کنید.
فضای خوبی بر محیط [تخت جمشید] حاکم است. صدای موسیقی راک ایرانی به گوش می رسد. حداقل این که این موسیقی از نوع رای یا رپ محلی نیست. در هر حال، شاید خیلی خوشایند آقای خامنه ای نباشد، ولی شبیه به سوره های قرآنی هم نیست.
چهل سال پیش در همین مکان، نمایش دیگری در برابر دیدگان تماشاچیان حاضر در حال اجرا بود. برای بزرگداشت جشنهای ۲۵۰۰ ساله امپراتوری فارس، شاه ایران ۶۰۰ تن از دوستان نزدیک خود را برای این مراسم دعوت کرده بود و به همین تعداد روسای دولتها، پادشاه و وزیر و غیره دعوت شده بودند. برگزیده های کره زمین با اتومبیلهای لیموزین حضور می یافتند و برای اسکان مهمانان تشریفاتی چادرهای فوق العاده مدرن در اطراف محل نصب شده بود. در حالی که امروزه فقط آرماتورهای آن به جای مانده اند.
“در شبی به یادماندنی، مشروبهایی از نوع Dom Pérignon که سرو آنها از سوی Maxim’s انجام می گرفت و سرمهماندارانی که لباسهای Lanvin پوشیده بودند و در ظروف چینی ساخت لیموژ غذا سرو می کردند در محل حضور داشتند.
ایرانیها به پرسپولیس تخت جمشید می گویند و این نامگذاری بعد از اسلامی شدن کشور مورد استفاده قرار گرفت. جمشید یکی از پادشاهان افسانه ای است که فردوسی در شاهنامه خود در قرن دهم از آن سخن می گوید.
نظرات بازدیدکنندگان فیگارو
– جواب به پییر: این که شما می گویید در ایران امنیت بیشتر از پاریس است، پس این کسانی را که به خاطر زنا و ارتداد و غیره محکوم می کنند پس چیست؟ من قبول دارم ایران گذشته بزرگی دارد، ولی متاسفانه از یک هزار سال پیش به این طرف گرفتار «اسلام گرایی» شده است.
– مونتسکیو می گفت چگونه می توان ایرانی بود و من می گویم چگونه می توان این قدر احمق بود؟ قبل از این که این مزخرفات را بنویسید، کمی فکر کنید.
– به محض این که اسلامگراها کشوری را فتح می کنند همه چیز خراب می شود. مثل شمال آفریقا.
من یک شهروند آمریکایی هستم ولی تاکنون جرات نکرده ام به ایران سفر کنم. امیدوارم روزی با تغییر رژیم این سفر ممکن شود.
افسوس که فارس و عظمت این تمدن و بزرگی سازندگان آن و زردشت و پیامبری که احترام به زنان و تحمل را ترویج می کرد بعد از آمدن اسلام چه شده است.
لینک این فایل در وبسایت سفارت ایران در پاریس
لینک جایگزین در سرور تردید
لینک این مطلب در وبسایت فیگارو به زبان فرانسه
ویدیوی این گزارش به زبان فرانسه
چرا اینقدر سیاه نمایی میکنید؟
از ۱۵تا نظر ۱۰تاش ۱۰۰درصد ایرانان رو مهمان نواز ترین ادما معرفی کردند و امنیت ایران رو از پاریس بیشتر دونستن و زیبایی های ایران رو مثال زدنی توصیف کردن
چرا از بین اینهمه اون ۵نظر منفی که تحت تاثیر پروپاگاندا بوده رو در خبر درج کردید
غلت کردی با فرانسوی ها و بخصوص اون شهروند امریکایی مگه سربه داغ تو ما تحتت ریختن یا سگامون لیسیدنت که امنیت ایران و کم میبینی گربه بره سمت گربه گشت ارشاد شمبولشو میبره رنگ میریزن رو دمش اگه لخت باشه همین بانوانه پلیس مون صدتا مردو حریفه حالا لحنشون و ادبیاتشون مثل اقتدارشون تندو خشنه تازه بهتر یه بار متخلف رو بگیرن دیگه به گوره پدرش میخنده خلاف کنه در نتیجه امنیت بر ملا میشه یعنی برقرار میشه
ولی خارج از شوخی به نظر من زود تر جلو انتشارش باید گرفته بشه خیلییی رسانه های بیگانه تصویر مثبتی از ایران پخش میکنن که خودمون هم مزیینش میکنیم
@ حسین:
هدف من از انتخاب این نظرها سیاه نمایی نبود. می خواستم نظرهایی را برجسته کنم که مخالف سیاستهای رسمی ایران هستند و رسانه ها در ایران معمولا مجاز نیستند شبیه چنین مسائلی را مطرح کنند. اما چنین نظراتی در وب سایت رسمی سفارت ایران در فرانسه منتشر شده اند.
ایران رفتار بدی با مردم افغانستان دارد هر چند به نظرم حقشونه تا حدودی بهرحال دوجانبه نگاه کن برادر
Thrust Spherical Plain Bearings
تمجید از شاه و متلک به رهبر ایران در وبسایت سفارت ایران : تردید